NEVER TRUST A SKINNY CHEF

Maak kennis met onze (smaak)principes

 

Stelling nr.

01. Vers, vers, vers

Alle happen en diners die u door de chefs krijgt voorgeschoteld zijn verser dan vers. Op de talloze speciale adresjes – zoals versmarkten – die we binnen handbereik hebben, worden producten ingekocht die zo van het land of uit de zee komen. Eerlijk eten.

Stelling nr.

02. Aandacht proef je terug

Een marinade die twee dagen nodig heeft in 3 etappes? Een gerecht met 5 verschillende verse kruiden? Wat voor menigeen te gek is, ís voor de chefs juist te gék! Neem de tijd en het resultaat is altijd boven verwachting.

Stelling nr.

03. Het leven is een feest

Hoe de chefs in het leven staan is ook hoe we in de keuken staan: het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen. En dat beseffen we ons… work hard, play hard!

Chef Elisabeth


Chef Elisabeth kan omschreven worden als recht voor z’n raap, precies en gepassioneerd.  Gepassioneerd over veel dingen, maar vooral over koken. Nieuwe ingrediënten ontdekken, gerechten perfectioneren en technieken leren. En wat is er nou leuker dan leren van de beste chefs ter wereld? Neem nou Heston Blumenthal, die net als Chef Elisabeth zegt:

“I have this desire to keep improving, so I find fault.” – Chef Elisabeth houdt van alle gerechten die ze maakt maar is ook kritisch, want:

“If it doesn’t taste good it doesn’t go on the menu.” – Chef Elisabeth is van mening dat het zo moet zijn dat:

“If you think about some of the most memorable meals you’ve ever had; the food will be good but it will often be about locating a mental memory and taste is inexorably linked to all the other senses and memory, so ultimately it is all about taste.” – Maar… ze zegt ook:

“To me, food is as much about the moment, the occasion, the location and the company as it is about the taste.”

78
Caterings verzorgd

Stelling nr.

04. Eenvoud verrast

De tijden van oubollige Michelin restaurants met een hoop gedoe op je bord zijn passé. Daarvoor in de plaats ontstaat iets nieuws: door beproefde techniek toe te passen op de beste ingrediënten, laten we die in de spotlight staan. Ontdek hoe eenvoud je kan overweldigen!

Stelling nr.

05. Genieten als basisingrediënt

Sit back and relax. Geef je favoriete ingrediënten door en laat de chefs ze omtoveren tot gerechten waar je intens van geniet op dat moment.

Stelling nr.

06. Smaak is herinnering

De kleuren van de ondergaande zon, de smaak van de bijpassende wijn, het geluid van de krekels in de achtergrond, het heerlijke gezelschap waar je mee was. Een vleugje smaak van jouw lievelingsrecht kan dat alles in een fractie van een seconde bij je terug brengen.

Chef Hugo


Als men Chef Hugo in enkele woorden kon omschrijven, zou men de woorden creatief, gedreven en met een gouden hart noemen. Zo kent men qua karakter ook een van zijn favoriete chefskoks allertijden: Alain Ducasse. Enkele citaten van de grootmeester himself waar Chef Hugo zich zeker in kan vinden:

“Chefs don’t become chefs just to earn stars – that’s not the goal.” – Chef Hugo: het doel is om mooie gerechten te maken waar mensen van genieten, maar ook om nieuwe technieken te leren, want:

“The real evolution is to learn something new every day – it’s very important for chefs to share what they have discovered.” – Chef Hugo: dit is de reden dat ik het zo fantastisch vindt om niet alleen chef te zijn, maar met Elisabeth samen… Wij leren los van elkaar maar ook met elkaar en door elkaar.

Voor Chef Hugo is het bereiden van een geweldige maaltijd de essentie van voor jezelf en elkaar zorgen. Hoe je eet en hoe je je maaltijd bereidt is wie je bent en wat je bent. Het is een privilege om meer mensen deelgenoot te mogen maken van de passie die koken bij mij oproept.

120
Verschillende kruiden paraat

Stelling nr.

07. Eten is ontdekken

Maak een reis met de chefs: geniet van gerechten waarvan u wellicht in de basis al kent maar waar de chefs een speciale touch aan hebben gegeven, of ontdek nieuwe ingrediënten en samenstellingen die u doen verrassen als nooit tevoren.

Stelling nr.

08. Het leven is rond de tafel

Eten is leven en leven is beleven. Beleef het leven aan tafel bij de chefs: de tafel staat vol lekker eten, een voorwaarde voor goede gesprekken en mooie ontmoetingen. Bij de chefs draait het niet alleen om de smaakexplosie maar ook om de spraakexplosie 😉

Stelling nr.

09. Liefde gaat door de maag

De liefde van de chefs gaat door de maag, dat is zeker. Maar uw liefde moeten we nog verdienen… dus kom maar op met die heerlijkheden horen we u denken! Als u heeft geproefd, weten we zeker dat ook uw liefde (voor de chefs) door de maag gaat.

Chef Anushik


Haar roots in het verre Armenië brengen tradities met zich mee waar we in Europa nog van kunnen leren. Waar we hier in Nederland een vol bord serveren op een kale, lege tafel, is Chef Anushik gewend de hele tafel vol lekkers te zetten, waarna de gasten hun lege bordje zelf kunnen vullen met dat waar ze zin in hebben. Gastvrijheid en samen dineren to the next level.

Chef Anushik heeft zich van kinds af aan al toegelegd op het maken van de lekkerste gebakjes, mooiste taarten en zoetste verwennerijen. Met een onvermoeibaar oog voor detail tovert ze de meest fantastische taarten op tafel – of het nou voor een kinderfeestje is of een gigantische trouwerij. Al haar patisserie ziet er niet alleen oogverblindend mooi en schoon uit, de smaak is waar Chef Anushik echt de 10+ scoort bij de gasten.

Haar nieuwste passie is het perfectioneren van de klassiek franse Macaron, waarbij een heuse Parijse Pierre Hermé ervaring minstens overtroffen wordt. “Als je in Parijs in een boutique Macarons mag bestellen met het gevoel alsof je een prachtig sieraad aan het uitzoeken bent, dan weet je dat er iets speciaals met je gebeurt. De gladde schaal, het zacht taaie binnenste en dan de zoete smaakexplosie die je altijd bijblijft… Ik zou graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met dit bijzondere fenomeen. Bestel je vandaag nog?”

 

15
Jaar oude Armeense Cognac is haar geheim

Zin in een feestje met geweldig eten op tafel?

Bekijk wat de Catering Chefs Amsterdam te bieden hebben: